Alfa Romeo Giulia GTA GTAm

Alfa Romeo har presenterat Giulia GTA och GTAm

Många har väntat på att få se riktiga snabba och pigga modeller av Giulia och nu är det dags, ena för bana och en för gata.

Äntligen har Alfa Romeo presenterat Giulia GTA och GTAm som dom under en längre period har teasat och nu äntligen presenterat.

GTAm är kanske inte den mest intressanta modellen för alla då detta är en modell anpassad för att köra på bana där vi bland annat hittar minder stolar, bur samt att baksätena är helt bortplockade. Även alla rutor bak i bilen är av lexan vilket gör att bilen är 100 kilo lättare.

Båda modellerna kommer dock att bjuda på samma prestanda som kommer från en dubbelturbo V6 på 2,9 liter och all drivning sker på bakhjulet. Totalt har bilen 540 hästar vilket gör att bilen tar sig 0 till 100 km/h på endast 3,6 sekunder.

Fälgarna är av kolfiber på 20 tum där det endast är en centrumbult som håller allt på plats. Vi hittar även nya fjädrar samt dämpare för en bättre väghållning som kan behövas för detta kraftpaket.

Det som får Giulia GTA och GTAm att sticka ut är helt klart bakvingen i kolfiber samt avgassystemet där vi hittar två stora pipor placerade i mitten av av baken.

Vill man dock ha en Giulia GTA eller GTAm så gäller det att vara snabb då det endast kommer tillveras 500 exemplar av modellerna. Någon prislapp har inte släppts.

Alfa Romeo Giulia GTA GTAm Alfa Romeo Giulia GTA GTAm Alfa Romeo Giulia GTA GTAm Alfa Romeo Giulia GTA GTAm Alfa Romeo Giulia GTA GTAm Alfa Romeo Giulia GTA GTAm Alfa Romeo Giulia GTA GTAm

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *