Alfa Romeo visar upp sin första SUV -Stelvio

Precis som lovat har Alfa Romeo nu visat upp sin första SUV vid namn Stelvio. Stelvio påminner en hel del om Guilia och inte så konstigt då båda bilarna bygger på samma plattform.

Stelvio kommer att ha fyrhjulsdrift som standard och precis som hos Guilia kommer även Stelvio att få sig en värsting-modell Quadrifoglio som innebär en dubbelturbomatad V6:a på 2,9 liter som ger ifrån sig 510 hästar totalt.

Men om man inte är ute efter en SUV med 500 hästar så kommer det även finnas något mindre modeller, dessa går under namnet Stelvio och Stelvio Ti (Turismo Internazionale).

Båda modellerna kommer att få en turbomatad fyrcylindrig bensinare på 2.0 liter som ger ifrån sig 280 hästar och 415 Nm tillsammans med en åttastegad automatlåda.

Det som skiller Stelvio mot Stelvio Ti är att Ti-modellen har mer utrustning.

Väl på insidan hittar vi nu en ratt i mittkonsolen för att ställa in bilens körstil där vi kan välja mellan Natural, Dynamic och Advanced Efficiency. Quadrifoglio-modellen får ett till läge, ett race-läge som gör att bilen får en annan gasrespons, lite hårdare dämpare samt en ”piggare” växellåda.

Alfa Romeo Stelvio kommer att produceras i Fiat Chrysler Automobiles fabriken i Cassino, Italien slutet på 2016 men dem första bilarna kommer nå bilhallarna först mitten på 2017.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *