Apple och Volkswagen i samarbete om självkörande bilar

Apple och Volkswagen har nu dragit igång ett samarbete gällande självkörande bilar, men Apple verkar inte riktigt få som dom vill.

Apple har under en längre period jobbat på självkörande bilar, men under en tid nu har det varit ganska tyst från Apple gällande detta fram tills nu, men Apple verkar inte få riktigt som dom vill.

Det har nu kommit uppgifter om att Apple och VW har startat ett samarbete där VW ska leverera sina Transporter-modell till Apple för att göra dom självkörande som sedan ska köra på Apples campus. Dock är det inte riktigt det som Apple vare ute efter från första början.

Enligt andra uppgifter så har Apple försökt göra en annan affär med BMW och Mercedes där som tillsamman skulle ta fram en eldriven, självkörande bil men att Apple då vill äga all rätt till design samt all data, något som varken BMW eller Mercedes gick med på och valde att nobba Apple helt.

Det blir intressant och se hur länge samarbete mellan Apple och VW kommer att hålla med tanke på alla kraven som Apple verkar tro att det är på deras sida. Tror heller inte riktigt att VW är särskilt beroende av Apple utan ger detta mer som en ”tjänst”.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *