Audi har äntligen visat upp nya RS6 Avant

Audi RS6 Avant är äntligen här och vi får ännu en gång leka med en V8 på exakt 600 hästar men det finns mer än så.

Det var egentligen bara en tidsfråga innan nya RS6 Avant presenterats och nu är det alltså dags. Nya RS6 har förbättrats på flera steg med tanke på att det är en helt ny generation modell.

Under huven hittar vi ännu en gång en V8 på 4.0 liter med dubbla turbo som totalt ger 600 hästar och ett vrid på 800 Nm. Inte helt oväntat så är det fyrhjulsdrift och detta är i sin tur kopplad till åttastegade automatlådan. Detta gör att nya RS6 Avant klarar 0-100 km/h på 3,6 sekunder eller 0-200 km/h på 12 sekunder.

Toppfarten är begränsad till 250 km/h men väljer man till Dynamic Package så ökar det till 280 eller varför itne Dynamic Package Plus så kommer man upp i 305 km/h.

Som vanligt när det kommer till en RS-modell så är utseendet brutalare och nya RS6 är hela fyra centimeter bredare än en vanlig A6. Detta innebär ett nytt kjolpaket samt fälgar på hela 21 tum som standard. Lite annan utrustning som är standard är luftfjädring samt sportdiff plus att bilen utrustats med mildhybridsystem och ett nytt system för cylinderdeaktivering.

Det finns sex olika körlägen att välja mellan och två helt nya denna gången är RS1 och RS2 där man kan konfigurera bilen lite själv och sedan spara denna ”profil” i dom två nya körlägena. Detta går sedan att aktivera direkt via RS-knappen som sitter på ratten nu.

Audi RS6 Avant kommer att börja säljas till våren men några prislappar har ännu inte avslöjats.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *