Audi presenterar e-tron som levereras redan i år

Audi har nu visat upp om vad som kommer att bli företagets första serietillverkade elbil.

Audi e-tron som redan vet sedan tidigare blir företagets första elbil som ska serietillverkas och nu har denna bil presenterats.

Audi e-tron kommer att ha två elmotorer som i sin tur driver på alla fyra hjulen. Batteripaketet som ska sitta i e-tron ligger på 95 kWh och kommer att sitta i mitten på bilen för att hålla nere tyngdpunkten så mycket som möjligt. Totalt ska dessa två elmotorer generera 408 hästar samt ett vridmoment på 664 Nm. E-tron kommer klara av 0-100 km/h på 5,7 sekunder samt en toppfart på 200 km/h. Men det som nog dom flesta är nyfikna på är räckvidden som enligt Audi ska ligga på cirka 40 mil, dock finns det andra fördelar. Audi e-tron kommer gå att snabbladdas (150 kW) där man kan ladda upp till 80 procent på endast 30 minuter, laddar man bilen däremot hemma via vanligt vägguttag så kommer det ta cirka åtta timma för en full laddning.

Men Audi kommer försöka återvinna så mycket energi som möjligt med bland annat inbromsningar där mer än 90 procent av alla inbromsningar kommer återvinnas till el och detta tack vare ett nytt elektrohydraliskt integrerat bromssystem där min första tanke är hur mycket detta kommer att kosta om något skulle gå sönder.

Priset för Audi e-tron kommer att hamna på från 885 000 kronor och bilen har redan nu börjat tillverkas i Audis fabrik i Bryssel. Produktionen är som sagt redan igång och innan året är slut ska dom första kunderna få sina bilar levererade.

Det märks tydligt att det är nu elbilarna börjar ta fart på riktigt då både stora tillverkare som Mercedes och Audi visat upp sina bilar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *