Audi presenterar nya S6 och S7

Audi har nu visat upp nya S6 och S7 som kommer att vara utrustade med dieselmotor samt mildhybrid.

Det är dags för nya S-modeller och det handlar självklart då om S6, S6 Avant samt S7 Sportback där det har hänt en hel del och framför allt under huven.

Modellerna i USA och Europa kommer tyvärr att skilja sig lite, amerikanarna kommer att få leka med en 2,9 liters V6:a med dubbel turbo som totalt ger 450 hästar och 600 Nm.

Men i Europa får vi tyvärr inte leka med samma motor utan istället nöja oss med en 3,0 liters diesel med enkel turbo som totalt ger 349 hästar och 700 Nm. Till motorn hittar vi en elektrisk kompressor som ska hjälpa till vid behov som i sin tur drivs av en elmotor som ger endast tio hästar till.

Allt detta har Audi i sin tur kopplat till sin åttstegade S-tronic automatlåda och självklart är modellerna utrustade med Quattro (fyrhjulsdrift).

S6 ska klara av 0-100 km/h på endast 5,0 sekunder medan S6 Avant och S7 Sportback klarar detta på 5,1 sekunder.

Som vanligt när det gäller S-modeller så är dom utrustade med andra fjädrar och dämpare, större och bättre bromsar, ett utseende som sticker ut mot vanliga modellen men Audi är alltid duktiga på att utöka sin tillvalslista också där vi nu bland annat kan välja till adaptiv luftfjädring, keramiska bromsar samt dynamisk fyrhjulsstyrning.

Svenska priserna har inte bekräftats för modellerna men borta i Tyskland ser det ut som följande

  • S6 – 76 500 euro
  • S avant – 79 000 euro
  • S7 Sportback – 82 750 euro
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *