Audi Q5 finns nu som laddhybrid

Laddhybrider blir allt vanligare tills dess att fler elbilar släpps och nu är det dags för Audi Q5 att få laddhybrid valet.

Audi har tidigare nämnt att flera av deras modeller kommer att få laddhybrider och nu är det dags för Q5 att bli laddhybrid, modellen heter mer specifikt Q5 55 TFSI e.

Vi hittar alltså både förbränningsmotor och elmotor där bilen har totalt 367 hästar och 500 Nm. Till detta så har Audi kopplat in en sjustegad S-tronic automatlåda vilket tar bilen från 0-100 km/h på endast 5,3 sekunder samt en toppfart på 239 km/h.

Vill man köra på bara el så ska enligt Audi räckvidden vara över fyra mil och vore inte helt omöjligt med ett batteripaket på 14,1 kWh. Väljer man att ladda bilen via ett vanligt vägguttag (220 V) så tar det ungefär sex timmar att ladda bilen fult, har man dock tillgång till vägguttag på 400 V så tar det ”endast” 2,5 timmar.

Det ska tydligen gå att förhandsboka Q5 55 TFSI e redan nu och priset hamnar på 596 700 kronor och första bilarna ska levereras under tredje kvartalet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *