Audi visar upp nya A1 Sportback

Audi A1 Sportback har fått sig en uppdatering som denna gången blir utan någon dieselmotor.

Nu är det dags för Audis minsta modell A1 Sportback att få sig ett lyft och denna gången förutom ett lyft har bilen även växt till sig lite i storleken. Bilen är nu 4,03 meter lång vilket är en ökning med sex centimeter, bredden på bilen är densamma på 1,74 meter samt att höjden har minskat med en centimeter till 1,41 meter.

Inne i nya A1 Sportback hittar vi som i många andra Audi bland annat Virtual Cockpit som tillval men i mitten hittar vi en stor skärm där vi styr det mesta när det kommer till nöje samt navigator. Vill man slå till på stort så kan man utrusta sin A1 med en 10,1 tums skärm i mitten som tillval. Säkerheten har ökat rejält i A1 Sportback där vi nu hittar system såsom autobroms, adaptiv farthållare, parkeringsassistans samt annat.

När det sen kommer till motoralternativen så har det hänt en del, just nu finns det endast bensinmotorer och alltså ingen diesel, någon diesel är heller inte planerad att komma till nya A1 Sportback. Minsta motorn är en trecylindrig motor på 1.0 liter som genererar 95 hästar. Den största motorn är på 2.0 liter som ger 200 hästar där man välja mellan sexväxlad manuell låda eller sjuväxlad S-tronic dubbelkopplingslåda.

Det kommer även en S1 Sportback nån gång under 2019 och redan nu ryktas det om att den bilen ska utrustas med en fyrcylindrig 2.0 liter turbo som ska ge cirka 250 hästar.

Audi A1 Sportback börjar säljas i augusti och dom första leveranserna dröjer till november månad, några priser har ännu inte avslöjats.