Audi visar upp nya Q8

Audi har nu visat upp sin största SUV någonsin men här pratar vi inte om en praktiskt bil utan mer om en lyxig coupé SUV.

Audi Q8 är en stor bil med hela fem meter lång och 1,71 meter på höjden. Men det kom heller inte som någon större överraskning med tanke på att vi redan har Q7 och Audi vill skapa något större.

Märks tydligt att Audi vill vara med och konkurrera med BMW X6 samt Mercedes GLE Coupé som inte har allt för mycket konkurrent förrän nu.

Fronten på Q8 känner vi delvis igen, vi ser olika mönster från Q7 samt från Audis nya designspråk. Vi vet inte särskilt mycket mer om Q8 men det är nog inge tvekan om att Audi har fyllt denna modell med den senaste tekniken och förmodligen lite nyheter när det kommer till teknik som vi inte har sett tidigare.

Inne i Q8 hittar vi bland annat MMI navigation plus som är standard och allt annat inne i bilen är också digitalt. Q8 är tyvärr inte en autonom bil så den kan inte köra av sig själv, men Audi säger däremot att Q8 är semiautonom med hjälp av fem radarsensorer, tolv ultraljudsensorer, sex kamerar samt en laserskanner.

Audi Q8 börjar säljas under årets tredje kvartal och några specifika priser har ännu inte avslöjats.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *