Bensinpriset rekordhögt just nu

Sommaren lider mot sitt slut men det gör inte att bensinpriset sjunker utan istället når rekordhöga priser, över 16 kronor litern.

Just nu är riktpriset på 95-oktanig bensin på 16,28 kronor per liter och diesel hamnar på 15,86 kronor per liter medan Etanol ligger just nu på 10,86 kronor per liter.

Som ni ser så närmar sig även diesel-priset 16 kronor och det finns olika anledningar till detta.

VD för Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet, Ulf Svahn säger att anledningen till att priset går upp såpass mycket är bland annat efterfrågan för drivmedel är just ny väldigt hög, bara Kina köpte förra månaden in 36,02 miljoner ton råolja. Men även våra svenska politiker har med saken att göra då dom vill att bensinpriset ska vara så högt som möjligt och detta enligt dom för den svaga kronan.

Som dom flesta kanske vet redan så brukar bensinpriset gå upp en del under sommartider, främst för man reser mer och mer bensin behövs runt om i landet men att det till hösten och vintern kommer att sjunka men som det ser ut nu inte avsevärt mycket.

Enligt Ulf Svahn så får vi helt enkelt vänja oss vid dessa höga priser då heller skatterna på bensinen inte kommer att sjunka, snarare tvärtom beroende på hur valet går i höst.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *