BMW presenterar M2 Competition

BMW fortsätter att komma med Competition-utföranden och denna gången är det M2 som får den med bland annat en ny motor.

Vi har tidigare fått ta del av bland annat M3 och M4 competition-utföranden och nu är det dags för M2 att få sin.

BMW M2 Competition kommer ersätta M2 Coupé helt och det tycker vi låter vettigt.

Under huven hittar vi nu samma motor som sitter i M3 och M4, en rak turbomatad 3.0 liter sexa som ger ”endast” 410 hästar och 550 Nm i vrid. För att få en jämförelse med M2 Coupé som hade 370 hästar och 500 Nm i vrid så är det ett ganska så stort lyft.

Det går fortfarande att välja M2 Competition med en manuell låda eller BMW:s dubbelkopplingslåda. Väljer man manuell så klarar man 0-100 km/h på 4,4 sekunder med automat så är man nere på 4,2 sekunder. Även toppfarten har höjt denna gången och begränsas inte längre till 250 km/h utan ligger nu på 280 km/h om man väljer till M Drivers Package.

Avgassystemet är nytt också som nu har ställbara klaffar om man vill få till lite extra ljud precis som en M-modell ska ge ifrån sig. Chassit, bromsarna och stolarna har även dom fått sig ett lyft så M2 Competition är helt klart en värdig ersättare.

BMW M2 Competition kommer att kosta från 625 000 kronor och där ingår redan rätt mycket som bland annat Adaptiva LED-strålkastare och Navigation system Professional. Produktionen av M2 Competition drar igång under juli månad.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *