BMW presenterar X3M och X4M

Nu känner sig BMW äntligen redo att presentera M-versionerna av X3 och X4 som man kan få med över 500 hästar.

BMW bekräftade redan i höstas att dom jobbar på M-versioner av sina SUV:ar X3 och X4 som nu äntligen känner sig redo för en presentation.

Båda modellerna kommer att ha få samma motoralternativ och man kommer att kunna välja mellan en M eller M competition som det skiljer sig lite mellan.

Väljer man M så får man en rak sexa på 3.0 liter med dubbel turbo som genererar 480 hästar och 600 Nm. Gällande växellåda så får man en åttastegad steptronic låda som driver på alla fyra hjulen. Denna modellen gör 0-100 km/h på 4,2 sekunder med toppfart på 250 km/h.

Vill man istället har M competition så får man samma motor men istället får man 510 hästar och 600 Nm med samma växellåda och samma möjlighet till driv på alla fyra hjulen. Fastän att man får 30 hästar mer här så får man nöja sig med att bilen gör 0-100 km/h på 4,1 sekunder och samma toppfart.

När det gäller fyrhjulsdriften så kommer man kunna välja mellan två lägen, 4WD eller 4WD Sport vilket gör att bilen driver lite mer på bakhjulen i Sport-läget. Bilarna är även utrustade med Active M Differential och Adaptive M Suspension som standard.

Men förutom dessa extremt vassa motoralternativen så kommer bilarna vara utrustade med 21 tums fälgar, en hel del kolfiber detaljer, sportstolar i Vernasca eller Merinoläder sammt en hel del M-detaljer runt om, sist men inte minst får vi inte glömma avgassystemet som BMW är duktiga med när det gäller sina M-modeller som även dessa två bilar får och ska låta helt fantastiskt.

Det finns i nuläget inga priser på dessa modeller och tyvärr vet vi heller inte när dom börjar säljas.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *