Fler omkomna i trafiken under förra året

Tyvärr så ökade siffran på antalet omkomna i trafiken under 2018 och nu jobbar politiker och andra inblandade att öka trafiksäkerheten.

Fastän att nya bilar idag är utrustade med flera säkerhetssystem så finns det fortfarande dom som kör äldre bilar som saknar dessa helt, det finns även dom som har noll respekt för andra medtrafikanter eller helt enkelt har för lite kunskap gällande att köra en bil.

Nu har Trafikverket presenterat tråkiga siffror där totalt 324 människor miste livet i trafiken och detta är en ökning med 72 liv om man jämför med året innan.

Det är framför allt på 70 och 90 km/h vägar där ökningen skett och på dessa vägar är det mötes- och omkörningsolyckor samt olyckor med tunga lastbilar.

Redan innan dessa siffror så jobbar både politiker och andra inblandade aktörer i att öka trafiksäkerheten, nu har man tyvärr fått siffror som gör att man måste öka detta ytterligare och göra detta betydligt bättre med tanke på att det som har gjorts hittills inte har hjälp särskilt mycket.

Tyvärr så är nog dom flesta som kör på vägarna med om en och annan som inte håller sig till trafikregler eller helt enkelt bara ”chansar” vid en omkörning eller liknande. Att köra lite snabbare, att göra en onödig omkörning tjänar man långt ifrån mycket på, om man har tur kanske någon extra minut.

Kör försiktigt och planera körningen så det får ta den tid det tar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *