Ford bekräftar att Explorer kommer till Sverige

Ford Explorer gör en comeback till Europa denna gången och fokus kommer att ligga på laddhybrid modellen.

Efter 20 år så är det alltså dags igen för Ford Explorer att börja säljas i Europa och där kommer även Sverige att ingå denna gången.

Det kommer dock endast finnas en modell och förmodligen den modellen som passar oss bäst här i Europa som är en laddhybrid som är utrustad med en EcoBoost sexcylindrig på 3.0 liter tillsammans med en elmotor som totalt ska ge 450 hästar och ett vridmoment på 840 Nm.

Båda dessa motorer är sedan kopplade till en tio stegad automatlåda samt att bilen kommer att ha fyrhjulsdrift som standard. Väljer man att bara köra på el så ska man enligt Ford komma cirka fyra mil vilket är helt ok med tanke på bilens storlek. Ford Explorer är en stor bil med en längd på 5,05 meter, 2,0 meter bred och 1,78 meter hög.

Ford precis som många andra tillverkare har fyllt bilen med en hel del säkerhetssystem som nästan har blivit lite av en standard idag hos nya modeller.

Det kommer finnas en motor att välja bland med i två olika utföranden ST-Line eller Platinum.

Försäljningen kommer dra igång redan nån gång under andra kvartalet som vi har gått in på nu, men några priser har inte avslöjats ännu. Dock kommer dom första leveranserna att dröja till början på 2020.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *