Ford lägger ner Focus RS till våren

Ford bekräftar att man kommer sluta tillverka fler Focus RS i april och anledningen till detta är god, frågan är när får vi se en ny Focus RS?

Det är snart dags för en ny generation Focus och detta i sin tur innebär att Focus RS som vi vet idag kommer inom kort, närmare bestämt den 6:e april att sluta tillverkas. För att fira detta lite så har en special version av Focus RS presenteras som heter Focus RS Heritage Edition.

Ford har dock endast planer på att tillverka 50 stycken av Focus RS Heritage Edition och samtliga exemplar av bilen kommer att säljas på den Brittiska marknaden. Alla 50 exemplar kommer att lackas i Tief Orange färgen (se bild) och just den färgen är vald för att fira att det var 50 år sedan Ford presenterade sin första RS-modell – Escort RS1600.

Förutom den annorlunda färgen hittar vi även en svart vinge, svarta backspeglar samt svarta fälgar. Inne i bilen hittar vi nya Recaro-stolar och även motorn har fått sig ett litet lyft, det är samma turbomatade fyra men som nu ger 370 hästar istället för 350 tack vare trim från Mountune.

Vad priset blir för Focus RS Heritage Edition är okänt men tror inte det är så intressant då endast en marknad får tillgång till samtliga 50 bilar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *