Ford presenterar nya Focus ST

Ford Focus ST kommer nu med bättre prestanda både på dieseln och bensinaren, nytt utseende och fokus på detaljer av Ford.

Ford har tillslut presenterat nya Focus ST som till utseendet förändras lite och får en ST-känsla över sig, främst bakdelen där vi hittar dubbla pipor.

Men störst är det som vanligt när det kommer till motoralternativen där vi nu bland annat hittar en Ecoboost-fyra på 2,3 liter med turbo som nu genererar hela 280 hästar och 420 Nm. Detta ska göra att nya Focus ST klarar 0-100 km/h på under sex sekunder men inte nog med det så introducerar Ford elektronisk diffspärr för första gången i Focus.

Vill man istället ha en Focus ST med diesel så finns det med, då får man en EcoBlue-fyra på 2,0 liter med turbo som ger 190 hästar och 400 Nm. När det gäller båda motoralternativen kan man välja mellan en manuell låda på sex växlar eller en sjustegad automatlåda.

inte helt oväntat så hittar vi flera detaljer som får Focus ST att sticka ut som till exempel nytt kjolpaket, vinge på bakluckan, röda bromsok, nya och större fälgar samt detaljer inne i bilen såsom sportstolar och sportratt.

Priset samt när man kan beställa nya Focus ST är i nuläget okänt.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *