Förtroendet för självkörande bilar sjunker

Amerikaner har allt mindre förtroende för självkörande bilar och det är kanske inte helt oväntat med tanke på vad som hänt senaste tiden med olyckor och dödsfall.

I USA har man gjort en undersökning för att se hur stort förtroende amerikaner egentligen har för självkörande bilar och den har tyvärr minsta i år sedan årsskiftet och det är kanske inte så konstigt.

Hela 73 procent av dom som deltog i undersökningen uppger att dom har nån typ av ”rädsla” för självkörande bilar vilket är en ökning med tio procent om man jämför med slutet på 2017.

Det är kanske inte heller så konstigt med tanke på att den första dödsolyckan skedde i mitten på mars då en av Ubers självkörande bilar körde över en kvinna som ledde en cykel. Men bara dagar efter detta så körde Tesla Model X in i ett betongfundament när autopilot var aktivt i bilen vilket ledde till att chauffören i Model X miste livet.

Det är hemskt när tekniken som allt fler tillverkare jobbar på kostar liv och frågan är hur långt tid det kommer att ta innan vi verkligen kan lita på självkörande bilar till 100 procent, om vi nånsin kommer kunna det.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *