Här är nya BMW 8-serie

BMW är tillbaka med en helt ny 8-serie som först släpps som en coupé och bilen har helt klart nya linjer och en aggressiv look.

BMW 8-serie är egentligen inget nytt, detta är en serie som tillverkades mellan 1989 och 1999 som då var en lyxig coupé där man kunde få den med en V8 eller V12.

Nu är det alltså dags igen men denna gången får vi dock klara oss utan V12 och nöja oss med endast V8. BMW 8-serie coupé blir först ut men tydligen ska 8-serie komma i andra utföranden också, såsom Grand coupé samt cabriolet. BMW 8-serie har väldigt mjuka linjer och en låg profil där vi hittar en bred, aggressiv och lyxig front samt bak på bilen. Det finns flera detaljer som är nytt när det kommer till designen av nya BMW 8-serie som vi förmodligen kommer få se i flera av BMW modellerna i framtiden.

BMW 8-serie är 4,84 meter lång, 1,9 meter bred 1,3 meter hög samt har en hjulbas på 2,8 meter. BMW 8-serie är en stor bil och för detta krävs också att man har lite större motorer, första motoralternativen som kommer erbjudas är

  • M850i xDrive Coupé – Turbomaatad V8 4,4 liter på 530 hästar och 750 Nm – 0-100 3,7 sekunder
  • 840d xDrive Coupé – Turbomatad rak sexa 3,0 liter på 320 hästar och 680 Nm – 0-100 4,9 sekunder

Men inte helt oväntat när det kommer till BMW så är även 8-serie full med den senaste tekniken, vi hittar bland annat ett nytt förararsystem i bilen som gör den delvis självkörande, semiautonom. Även adaptiv M-fjädring är standard på bilen men endast M850i kommer få möjligheten till aktiv krängningshämmare som tillval.

BMW har sedan en tid tillbaka jobbar på en racerbil M8 GTE sedan en tid tillbaka där all fokus ligger på att skapa en bil som är nästintill perfekt balanserad när det kommer till kördynamik och precision. Det kommer även en M8 Coupé längre fram som vi hoppas att få se och höra mer om.

Tyvärr finns det inga priser i dagsläget för BMW 8-serie men vi vet att dom första bilarna ska levereras under november månad i Sverige.