BMW har precis som lovat visat upp nya M5 nu och det finns en hel del att ta del av förutom en massa hästkrafter.

Precis som det ryktats om och som BMW mer eller mindre bekräftade rätt så nyligen så kommer nya M5 att ha en helt ny fyrhjulsdrift där man kommer ha tre olika lägen att välja mellan, 4WD, 4WD Sport och tillslut 2WD. 4WD Sport gör att mer kraft kommer skickas till bakhjulen vid hårdare körning medan 4WD är jämnt fördelad.

Nya M5 kommer att ge 600 hästkrafter med ett vridmoment på 750 Nm redan från 1 800 r/min. Med hjälp av den nya fyrhjulsdriften så är M5 snabb, nästan brutalt snabb vilket gör att den klarar 0-100 km/h på endast 3,4 sekunder vilket är nästan en sekund snabbare än föregångaren.

Toppfarten är tyvärr begränsad till 250 km/h om man inte väljer till M Driver’s Package då klarar bilen av 305 km/h.

På ratten hittar vi två röda knappar, M1 och M2 som ska göra det lättare att ställa in profil som t.ex att ställa in bilen i Sport-läge utan att behöva släppa ratten. Standardhjulen är 19 tum med 275/40 fram och 285/40 bak.

Dom 400 första bilarna kommer att tillverkas i M5 First Edition som är en mattröd bil med svart grill framtill och den kommer att kosta 1,3 miljoner kronor.

Tycker man att den mattröda färgen inte passar en så finns det en rad andra färger att välja bland och då hamnar priset på 1.1 miljoner kronor med leverans start i vår men kan börja beställas redan i september.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *