Jaguar presenterar E-pace

Jaguar har nu visat upp sin minsta SUV som även är den viktigaste modellen hos Jaguar, en liten Jaguar SUV till helt ok pris.

Att mindre SUV-modeller blir allt populärare är det inge tvekan om och nu vill även Jaguar vara med och se om deras E-pace kan vara något för den svenska marknaden.

Jaguar E-pace är den minsta SUV:en som Jaguar har tagit fram men även den viktigaste modellen enligt Jaguar själva.

I Sverige kommer Jaguar E-pace att kosta från 329 900 kronor vilket inte är några skrämmande siffror med tanke på att det är Jaguar samt vad deras andra bilmodeller kostar. För det priset får man nöja sig med en dieselmotor på 150 hästar, men det finns betydligt fler varianter. Bagageutrymmet är på 577 liter vilket kanske inte är mycket men det är en mindre SUV så man får räkna med begränsad utrymme.

Några andra modeller som finns förutom instegsmodellen är

  • Diesel – 180 hästar
  • Diesel – 240 hästar
  • Bensin – 250 hästar
  • Bensin – 300 hästar

Samtliga modeller kommer med fyrhjulsdrift samt automatlåda som standard. E-pace kommer som många andra modeller från Jaguar att erbjudas i olika utrustningspaket som är S, SE och HSE.

Jaguar har verkligen tänkt på att fylla denna bilen med den senaste tekniken och då inte enbart i fokus på säkerhet utan även inne i bilen. Vi kan bland annat hitta möjligheten till att ha 4G Wifi inne i bilen tillsammans med infotainmentsystemet på 10 tum display eller instrumentpanelen på är en skärm på 12,3 tum. Inne i bilen hittar vi totalt fem USB-uttag varav tre av dessa i baksätet.

”SUV-segmentet i Sverige är stort och fortsätter att växa. Vi har haft stor framgång med vår stora Jaguar F-PACE. Men Jaguar E-PACE är inte bara kompakt och sportig, den är också vår nya instegsmodell till Jaguar-märket. Vi är övertygade om att vi kommer att se många nya kunder som aldrig tidigare funderat på en Jaguar, men som nu attraheras av designen och överraskas av priserna.”

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *