Koenigsegg Gemera

Koenigsegg presenterar sin första fyrsitsiga Gemera

Koenigsegg har fullt upp med nya modeller och precis som många rykten påstod så har dom nu visat upp en Mega-GT med fyra säten och trecylindrig motor.

Koenigsegg Gemera är en helt ny modell och ganska tydligt att det blir ett nytänk för företaget och kanske får vi se supersportbilar som är lite större och som lite fler personer får plats i. Gemera är en fyrsitsig GT-modell eller som Koenigsegg  väljer att kalla det för ”Mega-GT”.

Vi hittar alltså två säten bak och inte nog med det så kommer vi även kunna ha barnstol bak så det finns Isofix-fästen som gör det möjligt.

Koenigsegg Gemera

Men där Gemera imponerar mest är helt klart under huven, istället för att vi hittar en motor på över 1000 hästar så får vi i denna bil nöja oss med en trecylindrig dubbelturbo på 2.0 liter, dock har Koenigsegg lyckats få in Freevalve-teknik vilket gör att bilen får 600 hästar och 600 Nm i vrid med denna motor men det är inte allt. Till denna lilla motor har även en elmotor kopplats på vevaxeln samt en elmotor på bakaxeln. Den totala effekten hos Gemera kommer att hamna på 1 700 hästar och hela 3 500 Nm i vridmoment ivlket får bilen att ta sig 0-100 km/ på endast 1,9 sekunder(!).

Väljer man att köra på endast el kommer man endast fem mil men kommer dock kunna komma upp i 300 km/h på endast el och då kan det gå undan.

Dock kommer Koenigsegg  Gemera endast tillverkas i 300 exemplar så det gäller att vara snabb, någon prislapp har ännu inte bekräftats.

Koenigsegg Gemera Koenigsegg Gemera Koenigsegg Gemera Koenigsegg Gemera Koenigsegg Gemera Koenigsegg GemeraKoenigsegg Gemera

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *