Land Rover första mildhybrid

Mildhybrider ser ut att bli allt vanligare och nu har Jaguar Land Rover presenteras sin första som är Range Rover Sport HST.

Det vi hittar under huven nu är en rak sexa på tre liter som är utrustad med en turbo men även med en eldriven kompressor som ska ge lite extra knuff. Totalt har bilen 400 hästar och en vridmoment på 550 Nm.

Målet som tillverkaren har med Range Rover Sport HST är att den ska ersätta tidigare V6 som inte hade de bästa siffrorna för bränsleförbrukningen eller koldioxutsläppet. Kompressorn som det är mest snackis om här drivs av en liten elmotor som gör att kompressorn kan komma upp i hela 120 000 varv i minuten och detta på endast en halv sekund. Detta gör i slutändan att turbon börjar jobba direkt och det finns ingen fördröjning som det annars uppstår.

Denna lösningen är garanterat något vi kommer få se mer av i flera av Jaguar Land Rover bilarna framöver och att just Range Rover Sport HST bara är början.

Mildhybrid ser ut att inte bara bli mer effektiv men kan även få bilen att komma upp i fart betydligt snabbare än med bara en turbo.

Det finns inget bekräftat om Range Rover Sport HST kommer till Sverige men borta i Storbritannien kan man beställa en nu för 81 000 pund.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *