Land Rover har presenterat nya Defender

Äntligen har nya Defender från Land Rover presenterats efter flertal läckta bilder, spionage med mera. Tuffaste modellen hittills enligt Land Rover själva.

Då var det äntligen dags för nya Defender att presenteras och Land Rover är snabba med att säga att detta blir deras tuffaste modell hittills och visst känner vi igen modellen till utseendet.

Land Rover Defender 110 kommer med 5+2 säten och kommer att finnas i fyra olika utföranden – Explorer, Adventure, Country eller Urban. Det kommer att släppas även en kortare modell Defender 90 men detta dröjer till 2020.

Defender har fokus på terrängkörning vilket inte är något nytt och här har Land Rover och denna gången finns det en hel del hjälpmedel för detta. Det kommer bland annat gå att justera bilen på olika sätt tack vare ”Configurable Terrain Response” för att kunna ta sig fram på terräng som annars kan kännas omöjliga.

Lite annan teknik som finns i nya Defender är

  • Center Slip Limited
  • Center and Rear Slip Limited
  • Wade Sensing
  • Land Rover All-Terrain Progress Control
  • ClearSight Ground View

Det kommer även gå att ställa in lite olika för respons av gas, styrning, växellåda samt antispinn. Det finns helt enkelt en massa inställningar att pilla med om man vill och behöver.

När det kommer till motorn så finns det fyra varianter i Europa där båda är dieselmotorer, två är fyrcylindriga på 2,0 liter men när det gäller hästar så är det antingen 200 eller 240 (D200 & D240).

Dom andra två är en fyrcylindrig bensin på 2.0 liter som ger 300 hästar (P300) men den sista är den kraftfullaste som är en rak sexa på 3,0 liter som har en eldriven kompressor samt mildhybrid-system och detta ger totalt 400 hästar och 550 Nm (P400). Till allt detta kopplas en åttastegad automatlåda från ZF.

Även en laddhybrid är på gång men exakt när den kommer vet vi inte förrän längre fram, kanske inte ens nästa år.

Prislappen för den billigaste Defender börjar på 49 900 kronor så man får räkna med min 500 000 kronor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *