Mercedes nya infotainmentsystem kommer bland annat ha en inbyggd AI som ska lära sig vad och hur föraren använder systemet och anpassa det.

När det kommer till bilarnas infotainmentsystem så fylls dom med nya funktioner men det ser fortfarande likadana ut och det händer inte mycket när det kommer till att anpassa våra system per automatik, men detta vill nu Mercedes ändra på.

Mercedes nya infotainmentsystem kallas för MBUX och var en av nyheterna som presenterades på årets CES mässa i Las Vegas.

En stor nyhet hos MBUX är att den är utrustad med en artificiell intelligens (AI) där systemet har som mål att lära sig användaren och därefter justera så mycket som möjligt efter allt dom AI:n lär sig.

Systemet i sig kommer att släppas i tre olika versioner där billigaste varianten kommer med dubbla sju tums skärmar, nästa version har en skärm på 10,25 tum och en på sju tum och till slut har sista varianten dubbla 10,25 tums skärmar med en upplösning på totalt 1920 x 720 pixlar.

Alla tre versioner kommer ha stöd för Apple CarPlay och Google Android Auto där fokus kommer ligga på att styra systemet med antingen sin röst ett enkelt peka bara.

För att få en närmare titt på MBUX och hur det kommer att fungera rekommenderas att man titta på klippet ovan.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *