Mercedes presenterar nya C-klass

Mercedes C-klass har fått sig ett ansiktslyft och denna gången hittar vi en del teknik från S-klass samt en lite stiligare front.

Det var bara en tidsfråga egentligen innan Mercedes skulle ge en av sina mest populära modeller ett ansiktslyft och nu är det dags.

På utsidan hittar vi nya strålkastare fram samt att grillen har gjorts om, Mercedes-stjärnan är till exempel borta från grillen nu. Nu finns möjligheten till att få LED-teknik i strålkastarna, tyvärr har baken på nya C-klass inte fått lika mycket kärlek utan här är det mer detaljer som gäller.

Väl inne i bilen sen så känner vi igen en del från S-klass där vi nu bland annat kan få den digitala instrumentpanelen som är en skärm på 12,3 tum. Även ratten är helt ny där vi nu hittar touchpad som vi först såg hos nya E-klass, bra eller dåligt är en smaksak. Även infotainmentsystemet går att få med en större skärm 10,25 tum för att vara exakt.

Annan teknik som vi kan hitta i ny C-klass är Mercedes senaste förar assistent system som gör att bilen erbjuder semiautonom körning samt aktiv fil- och styrassistant. Eftersom bilen är semiautonom så har kameror samt radarsystemet runt om bilen uppdaterats och nu kan se upp till 500 meter framför bilen.

Tyvärr vet vi inte exakt vilka motoralternativ som kommer till oss i Sverige men motoralternativen kommer att påminna om tidigare C-klass där vi bland annat hittar en hybridvariant.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *