Precis som lovat har Mercedes-Benz visat upp nya G-klass som ser likadant ut fast betydligt modernare när det kommer till teknik.

Mercedes-Benz G-klass lever vidare och har nu uppdaterats där vi till utsidan inte hittar särskilt mycket nytt förutom att bilen är 53 millimeter längre och 12,1 millimeter bredare.

Där det har hänt mest är inne i bilen och all teknik som Mercedes nu utrustat G-klass med. G-klass går nu att få med helt digital instrumentpanel och hela interiören är omgjord för att kännas mer modern samt en interiör vi känner igen från andra modeller. Vi kan bland annat hitta ett helt nytt ljudsystem i bilen där bilen bland annat utrustas med 16 högtalare och det är Burmester som står för detta ljud.

Hela bakaxeln är ny denna gången och förutom det även hittar tre diffspärrar tillsammans med en helt ny fjädring runt hela bilen samt att bilen har blivit hela 170 kg lättare än föregångaren.

När det gäller motoralternativen så har det hänt lite där också, till en början får vi nöja oss med en dubbelturbo 4.0 liter V8 som ska generar 415 hästar och 609 Nm som heter G650 som i sin tur kopplas samman med Mercedes niostegade automatlåda.

Men 2019 kommer Mercedes att utrusta G-klass med 350d som är en rak dieselsexa på 282 hästar och 600 Nm. Det kommer även släppas en AMG-version av G-klassen på över 600 hästar men mycket mer än så vet vi inte i nuläget. Mercedes har tidigare fått frågan om vi kan få se nån typ av hybridvariant av G-klass och enligt Mercedes VD Dieter Zetsche så ska vi ”stay tuned”, så hoppet lever vidare.

Försäljningen av G650 drar igång redan i Juni och priset börjar från 107 000 euro.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *