Mercedes visar upp nytt Maybach-koncept

Mercedes har en hel del på gång och har nu bland annat visat upp ett nytt Maybach-koncept som är en SUV som insidan är lite annorlunda på, lite mer hemtrevligt.

Maybach-konceptet är något vi förmodligen inte vana att se annars, men vi börjar med lite specifikationer på vad detta koncept har att erbjuda.

Bilen kommer endast att gå på el och detta med hjälp av fyra elmotorer som tillsammans ska ge 750 hästar. Dessa elmotorer kommer att matas från ett batteripaket på hela 80 kWh och ska enligt Mercedes klara av över 30 mil på en laddning.

Mycket från konceptet har inspirerats från Kina men det som får detta koncept att sticka ut i mängden från många andra är hur bilen ser ut på insidan samt vad som erbjuds. Väl inne i bilen hittar vi bland annat ”Magic Wood” dekorationer som oftast används i kinesiska möbler. Men förutom det hittar vi även bak i bilen ett komplett te-set om man är sugen på det.

Inne i bilen kommer man även kunna ställa in lite olika teman för att skapa en stämning väl inne i bilen, detta kommer att göras med hjälp av ljus, ljud samt doft.

Chansen till att vi nånsin kommer få se just detta Mayback-koncept är förmodligen ganska litet men att Mercedes jobbar på en SUV för sin Maybach-serie är det inge tvekan om.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *