Peugeot visar upp nya 508

Peugeot 508 är nog den snyggaste bilen från Peugeot vi sett på länge om kanske till och med någonsin. Modern och en futuristisk insida.

Det var bra längesen vi tyckte att Peugeot släppt en snygg bil med modern design men nu är det alltså dags, nya Peugeot 508 är svaret.

Storleken på nya Peugeot 508 är mindre vilket är lite ovanligt, bilen minskat från 4,83 meter till 4,73 meter på längden samt att vikten har minskat med hela 70 kg.

När man tittar på Peugeot 508 första gången så lägger man genast märke till den sportiga designen samt lamporna baktill på bilen som vi verkligen tycker om. LED-lamporna fram på bilen känner vi igen från konceptbilen Instinct Peugeot visade upp för något år sedan. Peugeot 508 har även en mer coupé-känsla och detta bland annat genom att man valt att inte ha ramar runt rutorna på dörrarna, något vi annars är vana vid att se hos coupé-modeller.

Där bilen sticker ut mest enligt oss är insidan, insidan har Peugeot 508 verkligen fått en mer futuristisk känsla och allt känns verkligen modernt. Peugeot 508 bjuder på Peugeots senaste i-Cockpit som bjuder på en kompakt ratt, pekskärm på tio tum samt head-up display som har sex olika lägen.

Som vanligt hittar vi även en hel del säkerhetssystem såsom autobroms, night vision-system upp till 250 meter, automatiskt helljus samt adaptiv farthållare som blir allt vanligare i nya bilar.

När det kommer till infotainmentsystemet så har detta nu stöd för Android Auto, Apple CarPlay och Mirrorlink.

Motoralternativen som gäller är

Bensin 1,6 liter:

– PureTech 180 hästar S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
– PureTech 225 hästar S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8) (GT-version)

Diesel 1,5 liter och 2,0 liter:

– BlueHDi 130 hästar S&S 6-stegad manuell växellåda.
– BlueHDi 130 hästar S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
– BlueHDi 160 hästar S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
– BlueHDi 180 hästar S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)

Tyvärr har vi inga priser på nya Peugeot 508 men vi vet att nya 508 börjar säljas till hösten.