Porsche Taycan är här!

Porsche har äntligen presenterat sin första helt eldrivna modell som imponerar på flera steg men till en prislapp som kanske inte passar alla.

Vi har fått höra en hel del om Porsche Taycan senaste tiden men den har aldrig riktigt presenterats förrän nu. Porsche Taycan är en fyrdörrars coupé som till utseendet verkligen ser ut som en Porsche fast en modern sådan.

Porsche Taycan kommer att släppas i två olika versioner Taycan Turbo och Taycan Turbo S. Taycan Turbo kommer att ha 680 hästar vilket gör att bilen tar sig 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Tasycan Turbo S har hela 761 hästar med overboost vilket gör att den klarar 0-100 km/h på endast 2,8 sekunder.

Porsche Taycan kommer att vara fyrhjulsdriven men här sitter det en motor på vardera axel vilket blir allt vanligare hos elbilar idag med hög prestanda. Batteripaketet sitter i golvet och kapaciteten ligger på 93 kWh och detta ska ge en räckvidd på 450 km för Taycan Turbo och 412 km för Taycan Turbo S. Fördelen är att Taycan kommer ha stöd för snabbladdning på hela 270 kW och detta gör att man kommer kunna köra ungefär tio mil med endast fem minuters laddning om man har väldigt bråttom.

Vill man så går det att beställa Taycan redan nu och dom första leveranserna är planerade att ske innan året är slut. Taycan Turbo kostar ungefär 1.700.000 kronor medan Turbo S går på 2.080.000 kronor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *