Rimac visar upp C_Two

Rimac har nu visat upp sin nästa bil som har över 1 900 hästar och ska klara 0-100 på under två sekunder(!).

Kroatiska elbilstillverkaren Rimac fortsätter att överraska med sina supersportbilar på el och har nu presenterat C_Two som har en del överraskningar.

C_Two kommer totalt att generar 1941 hästar och 2 300 Nm vilket gör att bilen klarar av 0-100 km/h på endast 1,9 sekunder för att vara exakt. Om man vill komma upp i 300 km/h så klarar bilen detta på 11,8 sekunder med en toppfart på 412 km/h. Batteripaketet som behövs för detta ligger på 120 kWh och ska då fördela all energi till fyra elmotorer.

Men förutom att C_Two är brutalt snabb så ska den även vara full med teknik, bland annat är den självkörande och detta upp till level 4 vilket gör att bilen har en av de mest avancerade säkerhetssystemet vi kan hitta i en bil idag.

Räckvidden på bilen ska vara upp till 65 mil på en laddning eller om man vill köra maxa bilen på ringen så klarar den två varv innan bilen måste kylas ner och få sig en liten laddning.

Insidan av C_Two har fått sig ett rejält lyft och här har det mesta digitaliserats och man ska kunna anpassa bilen lite hur man själv vill. Man kommer till exempel kunna låsa upp bilen genom ansiktsigenkänning, hur säkert eller bra det är återstår att se.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *