Tesla Model Y äntligen här!

Tesla har visat upp en helt ny modell och detta blir i stort sett en större  variant av Model 3 som bland annat har plats för sju personer.

Precis som Tesla hade lovat oss så har Model Y nu presneterats och egentligen som vi hade väntat oss så handlar det om en större modell av Model 3 eller om man vill se det som en mindre modell av Model X.

Tesla är ganska noga med att poängtera att Model Y inte är en SUV men heller ingen crossover utan ska vara en större Model 3 helt enkelt där efterlängtade sju säten nu finns med.

Första jag tänkte på när jag såg Model Y är att det handlar om en mindre Model X egentligen vilket inte är helt dumt då man även väntar sig att priset ska vara lägre, vilket det är men inte särskilt mycket billigare tyvärr.

Till en början kommer Model Y att erbjudas i fyra olika versioner, instegsversionen är Standard Range vilket är den billigaste modellen men börjar dock inte tillverkas förrän 2022 av någon anledning.

Modellerna som dock kommer finnas tillgängliga hösten 2020 är

  • Long Range räckvidd på 48 mil – 0-100km/h på 5,6 sekunder – toppfart 209 km/h
  • Dual Motor AWD räckvidd på 45 mil – 0-100km/h på 4,9 sekunder – toppfart 217 km/h
  • Performance räckvidd på 45mil – 0-100km/h på 3,5 sekunder – toppfart 241 km/h

Priserna för dessa tre modeller finns redan nu och blir tyvärr heller ingen billig historia

  • Long Range – 621 000 kronor
  • Dual Motor AWD – 666 000 kronor
  • Performance – 757 000 kronor

För att jämföra med storebror Model X som har en räckvidd på minst 54 mil så kostar den bilen ungefär 200 000 kronor mer vilket är mycket pengar men då får man även en betydligt större bil.

Dock tror Tesla starkt på Model Y och tror att den kommer sälja mer än både Model 3 och S, såpass mycket att man tror på fler bilar än 3 och S tillsammans. Om ni är nyfikna går det att beställa Model Y redan nu.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *