Världspremiär för nya Volkswagen Touareg

Volkswagen har äntligen visat upp helt nya Touareg som fått sig ett rejält lyft och visst känner vi igen mycket och detta är långt ifrån negativt.

Volkswagen valde att ha världspremiär av nya Touareg i Kina och anledningen till detta är att den kinesiska marknaden är störst när det gäller just Touareg.

Även om man tror att nya Touareg bygger på samma platta som Audi Q7 och Porsche Cayenne som är det många punkter som har uppdaterats samt förbättrats.

Nya Touareg har växt till sig mot föregångaren som där den nya SUV:en nu är 4,87 lång (7,7 centimeter längre) en bredd på 1,98 meter (4,4 centimeter bredare). Höjden på nya Touareg har dock minskat med 0,7 centimeter och hamnar nu på 1,7 meter. Bagageutrymmet ska kunna svälja 810 liter och jämför man med föregångaren är det 113 liter mer. Dragvikten för nya Touareg kommer att vara 3,5 ton om man väljer den starkaste motorn.

När det kommer bland motoralternativen så kommer det att finns fyra olika, en bensin, två diesel och en laddhybrid.

Laddhybriden som fått mest uppmärksamhet kommer göra det möjligt att köra 5,8 mil på endast el. Totalt kommer detta alternativ ha 367 hästar men när vi får se detta alternativ i Sverige är ännu okänt.

Dom två andra alternativen är bensin V6 3.0 liter på 340 hästar och 450 Nm eller om man vill ha en diesel V6 3.0 liter på 231 eller 286 hästar och 600 Nm. Vid årsskiftet kommer även en diesel V8 4.0 liter att släppas och då har vi 421 hästar och 900 Nm att jobba med.

Inne i nya Touareg har en hel del hänt denna gången, äntligen får vi en ny interiör att ta del av och denna nyhet kallar Volkswagen för Innovision Cockpit. Innovision Cockpit betyder att hela bilens instrumentpanel är digital där föraren får all sin information på en 12 tums skärm som sitter ihop med infotainmentsystemet som består av en 15 tums skärm i mitten där man kan göra alla tänkbara inställningar.

Nu har Volkswagen äntligen gett oss möjligheten till att få välja till adaptiv luftfjädring till Touareg. Förutom det så har vi även ett offroad-paket att välja på som lägger till fyra körlägen vilket då ger totalt nio olika körlägen. Vi kommer även kunna välja flera säkerhetssystem såsom lane assist, nightvision, kökörning samt auto-broms. LED Matrix strålkastare finns även på tillvalslistan.

Tillslut bekräftar Volkswagen att försäljningen av nya Touareg kommer att dra igång i april för oss i Sverige och Sverigepremiären sker mot slutet av juni. Alla priserna för nya Touareg kommer att avslöjas i april.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill ni vara med och diskutera?
Dela med er av era tankar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *