Volkswagen Golf fyller 45 år

Tro det eller ej men Volkswagen Golf fyller hela 45 år i år och fram tills nu har över 35 miljoner bilar sålts, en bil var 41:e sekund.

Volkswagen Golf eller bara Golf som många känner igen den som är nog utan tvekan den bilen som har varit en av Europas mest framgångsrika bilmodell och det håller i sig stadigt än idag.

Volkswagen bekräftar nu att Golfen har fyllt 45 år och att det har varit en modell som verkligen lyfte Volkswagen rejält. Den första bilen producerades i Wolfsburg den 29 mars 1974. Hittills har det sålts över 35 miljoner Golfar vilket betyder lite snabbt att sedan VW introducerade denna modell har det sålts en ny bil var 41:e sekund fram tills nu, det är 780 000 bilar om året.

I Sverige hade den första Volkswagen Golf premiär 17-18 augusti 1974 men sedan dess har nästan 500 000 bilar registrerats i Sverige och det blir inte precis en modell som säljer mindre för varje år, det är än idag den mest sålda modellen i Sverige.

En ny generation Golf är på gång och det är egentligen ingen hemlighet, Volkswagen har dock inte bekräftat om när den nya Golfen ska ha världspremiär men jag hoppas att väntan blir kort.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *