Volkswagen presenterar ID.3

Volkswagens första stora satsning på en helt eldriven modell är ID.3 som nu presenterats och visar lite av vart Volkswagen är på gång framöver.

Äntligen, äntligen har Volkswagen presenterat ID.3 som vi både hört mycket om samt sett mycket om men aldrig riktigt visats upp officiellt förrän nu.

Volkswagen ID.3 är en helt eldriven bil som kommer att släppas med tre olika räckvidd modeller

  • 33 mil med batteripaket 45 kWh
  • 42 mil med batteripaket 58 kWh
  • 55 mil med batteripaket 77 kWh

När det kommer till elmotorn så kan man antingen välja elmotor på 150 hästar eller på 204 hästar med ett vrid på 310 Nm. Enligt VW kommer man ge en garanti på 16 000 mil eller åtta år på batteriet, det kommer gå att snabbladda ID.3 där man kan få 29 mil på endast 30 minuters laddning och detta är med 100 kW stationer. Just nu kommer det endast vara bakhjulsdrift men fyrhjulsdrift är på gång men släpps nån gång under 2020.

Designen på ID.3 kan i första anblick se ut att vara mindre än en Golf men många som har sett bilen säger att den faktiskt är lite större än Golf plus att man nu får bagageutrymme både fram och bak. Detta är en modell som inte sticker ut särskilt mycket för att vara en elbil som många andra tillverkare av någon anledning tycker en elbil ska göra.

Instrumentpanelen kommer bland annat att ha stöd för augmented reality som projiceras direkt på framrutan där information på olika sätt kommer att visas. Det kommer inte helt oväntat kanske gå att prata med bilen genom att enkelt säga ”Hello ID” för att sedan be om hjälp eller bara fråga om information gällande bilen. Som ni kanske listat ut redan så är ID.3 full med ny teknik som ska underlätta för oss samt att insidan är stilren och kanske är det detta som vi har att se fram emot från VW framöver.

Volkswagen ID.3 kommer att kosta under 350 000 kronor i Sverige och köper man en ID.3 kommer man även kunna dra av 60 000 i klimatbonuspremie. Väljer man att beställa en ID.3 nu så kommer man att få en specialversion av ID.3 som heter ID.3 1st som kommer ha räckvidd på 42 mil samt andra detaljer som får bilen att sticka ut och faktiskt visa att detta är den första serien av ID.3

Dom första ID.3 är planerade att levereras våren 2020 och när vi får se fler varianter av ID.3 återstår att se.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *