Volvo autobroms FDM

Volvo återkallar över 750 000 bilar efter fel på autobroms

Volvo har nu meddelat att man kommer återkalla över 750 000 bilar då deras autobroms inte verkar fungera alls som upptäcktes av danskarna.

Volvo har varit stolta ganska länge om inte redan från dag ett då dom tog fram en intelligent och bra autobroms som man kunde lita på. Men att lita på den är nog fel då det nu kommer fram att den inte alls bromsar in när den ska, den bromsar kort och gott inte alls.

Det är den danska bilorganistaionen FDM som efter att ha gjort flera tester med Volvos autobroms kommer fram till att system inte fungerar alls, när bilen ska bromsa automatiskt så bara fortsätter den göra. Testet har FDM gjort om flertalet gånger för att se om det är en bugg eller om systemet faktiskt inte funkar alls. Ni kan se klippet nedan.

Volvo själv tog då tag i detta och började undersöka systemet vilket ledde till att dom hittat fel i mjukvaran vilket i sin tur betyder att dom måste återkalla 750 000 bilar världen över för att åtgärda detta. Åtgärden ska dock vara ganska smärtfri och det ska ”bara” vara att installera den nya mjukvaran, men det måste göras i verkstaden.

Bara i Sverige handlar det om 70 000 bilar som är tillverkade från vecka 4 2019 och framåt, modellerna det handlar om är:

  • V90/S90/V90CC
  • V60/S60/V60CC
  • XC90
  • XC60
  • XC40

Volvo kommer att kontakta samtliga ägare som är drabbade av detta fel och i sin tur planera in ett besök i verkstaden.

”FDM kontaktade Volvo redan i slutet på förra året och först nu går man ut med information till bilägarna. Det är riktigt dåligt av ett bilmärke som säger sig sätta säkerhet främst”, säger Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert, på Riksförbundet M Sverige.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *