Volvo XC40e

Volvo känner sig redo med eldriven XC40

Volvo XC40 har vi känt till sedan tidigare kommer släppas som en helt eldriven modell och nu känner sig Volvo redo att presentera bilen för oss.

Det kan vara svårt att tro men XC40 lanserades första gången för två år sedan och nu äntligen känner sig Volvo redo att presentera en helt eldriven XC40.

Volvo har bekräftat att modellen kommer att ha premiär den 16 oktober och något som Volvo redan nu lovar är att denna bilen kommer vara den säkraste bilen vi kan hitta på vägarna. Det kommer alltså finnas nya säkerhetssystem och det kommer även finns en del fokus på passageraren denna gången. En av systemen är nya ADAS (Advanced Driver Assistance System) som är ett säkerhetssystem som består av kameror, radar och ultraljudssensorer och ska hjälpa till på flera steg

Batteripaketet i bilen kommer att skyddas av en bur som Volvo valt att tillverka i extruderad aluminium som ska klara av en hel del tuffa tag.

Mycket mer om bilen vet vi inte idag när det kommer till drivlina eller annat, men utseendet ser ut att bli den XC40 som vi redan känner igen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *