Volvo V90 2020

Alla nya Volvo bilar levereras med begränsad toppfart

Volvo har tidigare pratat om att man vill begränsa deras nya bilar att endast gå i max 180 km/h och dagen är kommen då detta är verklighet.

Det var under 2019 som Volvo pratade om att man kommer nån gång  i snar framtid begränsa sina bilar till max 180 km/h och nu är det dags. Alla bilar som levereras och är modellår -21 kommer att ha en begränsad toppfart.

Målet med detta är att man vill minska riskerna av olyckor och olyckor i högre fart kan leda till förödande konsekvenser.

Dock kommer man kunna ställa in toppfarten lite hur man vill genom medföljande nyckeln som Volvo kallar för Care Key. Med hjälp av denna nyckel kan man justera toppfarten vilket kan vara perfekt om barnen precis fått körkort och man vill begränsa toppfarten.

Om fler biltillverkare följer i samma spår återstår att se, först vill man nog se om denna toppfart begränsning kan bidra till mindre olyckor och mindre allvarliga olyckor.

Forskning visar att människor över lag har dålig förståelse för farorna med fortkörning. Följaktligen kör många för fort och anpassar inte farten tillräckligt mycket till trafiksituationen.

Förutom fortkörning är berusning och distraktion två andra primära områden av intresse för trafiksäkerheten och som utgör den återstående klyftan mellan Volvo Cars vision om en framtid med noll förolyckade och allvarligt skadade i trafiken. Volvo Cars vidtar åtgärder för att ta itu med alla tre delarna av mänskligt beteende i sitt säkerhetsarbete, och där fler funktioner kommer att införas i bilarna framöver.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *