Audi Q4 e-tron

Audi har nu presenterat Q4 e-tron

Audi har nu presenterat sin nya helt eldrivna SUV Q4 e-tron som till utseendet ser bekant ut men mycket ny teknik att se fram emot.

Q4 e-tron kommer att släppas i två olika versioner Q4 e-tron och Q4 e-tron Sportback, detta är något som blivit allt vanligare från Audi där man vill ha en sportigare variant av sina modeller.

Men det som kanske är mest nyfikna på är räckvidd samt hur stora batterierna i bilarna är.

Den minsta modellen är Q4 35 e-tron som har batteri på 54 kWh och en räckvidd på strax över 34 mil. Denna modellen får dock nöja sig med 170 hästar och 0-100 km/h på 9 sekunder. Prislappen ligger på från 475 000 kronor.

Q4 40 e-tron är mellanmodellen som har ett större batteri på 72 kWh och har en räckvidd på 52 mil. Prestandan är på 204 hästar och denna modellen klarar 0-100 km/h på 8,5 sekunder. Prislappen med Proline-paket kostar från 567 700 kronor.

Q4 50 e-tron är i nuläget toppmodellen som också har batteri på 72 kWh samt samma räckvidd på 52 mil, men istället har vi två elmotorer här som ger totalt 299 hästar och 0-100 km/h på 6,2 sekunder. Detta är den enda modellen som är fyrhjulsdriven. Toppmodellen är självklart dyrast och med Proline-paketet går det på från 641 900 kronor.

Audi Q4 e-tron

Vill man ha en av dessa tre motoralternativen med Sportback så får man lägga till 22 700 kronor samt att vi inte vet exakt när den släpps, Audi har sagt senare i sommar.

En annan trevlig nyhet är att Q4 e-tron kommer erbjudas med Sonos-ljudsystem i bilen vilket förmodligen kan erbjuda riktigt bra ljud med tanke på deras hemmabiosystem. Väljer man Sonos-systemet så kommer bilen ha tio högtalare tillsammans med subwoofer och mitthögtalare. Hur mycket det kostar vet vi inte i nuläget.

En annan detalj som är lite konstig eller om Audi missat är att Sportback-versionen av Q4 e-tron sväljer mer i bagaget än den vanliga modellen, Sportback ska klara av 535 liter medan den vanliga får nöja sig med 520 liter.

Dom första bilarna ska leveraras till sommaren redan så vill man så går det att lägga en beställning nu.

Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *