Audi RS Q8

Audi har som lovat presenterat RS Q8

Audi fortsätter att släppa nya RS-modeller och fler är på gång, men denna gången är det Q8 som får leka med 600 hästar och en RS-look.

Jag körde nyligen Audi Q8 och ändrade helt uppfattning om bilen efter en vecka med den. I min värld var detta en bil som inte behövdes på marknaden, men oj vad fel jag hade.

Min tanke var då, “tänk att ha en Q8 fast med 600 hästar helt enkelt en RS-modell” och här är den, RS Q8.

Audi RS Q8 är utrustad med en V8 på 4.0 liter och dubbelturbo vilket ger bilen hela 600 hästar och 800 Nm som ska få fart på bilen på riktigt, den kommer bland annat att klara av 0-100 km/h på endast 3,8 sekunder och har man bråttom upp till 200 km/h så tar det endast 13,7 sekunder.

Topphastigheten är dock begränsad till 250 km/h om man inte väljer att köpa till Dynamic-paket då hamnar topphastigheten på 305 km/h. Men som vanligt när det gäller Audi vill man inte bara trycka in en stor motor utan vill mer än så och denna gången är det ett system som ska få ner förbrukningen och detta genom cylinderdeaktivering som gör att cylinder 2,3,5 och 8 stängs av när det inte behövs och detta för att få ner förbrukningen fastän den stora motorn.

Som vanligt är det fyrhjulsdrift som gäller tillsammans med åttastegad tiptronic lådan, men även här är det lite speciellt där i vanliga fall är 60 procent drivning bak och 40 procent fram, men nu kommer  vi kunna välja 70 procent fram och 85 procent bak.

Tillvalslistan är lång men lite kul vi kan välja till en annan diffspärr eller varför inte keramiska bromsar som då även blir större och hela 440 millimeter fram samt 370 millimeter bak.

Audi RS Q8 kommer att börja säljas under första kvartalet 2020 och i Tyskland kommer prislappen att ligga på 127 000 euro.

Audi RS Q8 Audi RS Q8 Audi RS Q8 Audi RS Q8 Audi RS Q8 Audi RS Q8

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *