Audi e-tron GT

Audi har tillslut presenterat e-tron GT

Det har varit så mycket prat och teasers för kommande e-tron GT från Audi, men nu har bilen äntligen presenterats och det blir en dyr modell.

Äntligen har Audi nu presenterat e-tron GT som det så länge har pratats om och vi har länge varit nyfikna på vad prislappen kommer hamna på samt vilken prestanda bilen faktiskt kommer att ha.

e-tron GT är en eldriven modell som blir Audis svar på hur en sportbil ska vara som eldriven och visst imponeras vi av prestandan men inte av prislappen. e-tron GT pris börjar från 1 158 000 kronor vilket är betydligt högre än många hade väntat sig.

Vid premiären av e-tron GT kommer det att finnas två olika versioner av bilen, e-tron GT quattro och RS e-tron GT.

e-tron GT quattro kommer att levererar 476 hästar och 630 Nm i vridmoment, detta gör att bilen tar sig 0-100 km/h på fyra sekunder och har en toppfart på 245 km/h.

Väljer man istället RS e-tron GT får får man hela 598 hästar och 830 Nm i vrid, detta gör att bilen kan ta sig 0-100 km/h på 3,3 sekunder och har en toppfart på 255 km/h.

Det som båda versionerna av e-tron GT har gemensamt är att båda kommer att ha två elmotorer, en på framaxel och en på bakaxel. Båda kommer även att ha en tvåstegad växellåda vilket kan bli riktigt spännande att testa. Vill man ha fyrhjulsstyrning så är detta extra utrustning, diffspärr är dock standard på RS-modellen men finns som tillval på GT. Quattro som ni kanske listat ut är standard.

Batterierna som sitter i bilarna är på 86 kWh och det ska ge en räckvidd på upp till 48,8 mil. När det gäller att ladda e-tron GT så ska den klara av upp till 270 kW i effekt vilket gör att man kan ladda bilens batteri 5 till 80 procent på strax över 20 minuter, vill man bara få i tillräckligt för tio mils körning tar detta endast fem minuter.

Audi kommer dra igång försäljningen av båda modellerna redan nu i februari, priserna som gäller är följande:

  • e-tron GT quattro – 1 158 000 kronor
  • e-tron RS quattro – 1 573 000 kronor

Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT Audi e-tron GT

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *