Audi och Hyundai börjar samarbeta

Audi och Hyundai har samma mål och det är att ta snabba på utvecklingen av bränslecellstekniken.

Utvecklingen av bränslecellstekniken har inte precis gått snabbt framåt utan tar tydligen lång tid att utveckla och detta är nu något som Audi och Hyundai vill ändra på.

Audi AG och Hyundai Motor Group har nu meddelat att dom ska börja samarbeta när det gäller utvecklingen av bränslecellstekniken och främst handlar det om att snabba på utvecklingen.

Det handlar bland annat om att byta patent mellan företagen som ska underlätta utvecklingen samt att man ska hitta nya tekniker tillsammans som ska löna sig för en större produktion.

Audi kommenterar följande gällande samarbetet:

“Bränslecellen är den mest konsekventa formen av eldrift och därmed en stark tillgång i vår teknikportfölj för framtidens utsläppsfria mobilitet. Vi sammanför därför våra krafter med starka partners som Hyundai. För att åstadkomma ett genombrott för den hållbara tekniken, är samarbete ett smart sätt att driva innovation till attraktiva kostnader.”

Hyundais kommentar gällande detta är:

“Vi är övertygade om att vårt partnerskap med Audi kommer att visa på framgång för visionen och fördelarna med bränslecellsbilar. Avtalet är ytterligare ett exempel på Hyundai’s starka engagemang för att skapa en mer hållbar framtid med vätgasdrivna bilar, den snabbaste vägen till en verkligt utsläppsfri mobilitet.”

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *