Audi visar upp E-tron Quattro

Audi visar upp en värdig konkurrent till Teslas Model X som blir en eldriven SUV och frågan är om vi får se fler tillverkare med denna iden i framtiden.

Audi har nu visat upp sitt svar på en eldriven SUV som just nu går under namnet E-tron Quattro. Det är fortfarande en konceptbil men något som Audi kommer satsa hårt på och målet är att utrusta bilen med ca 500 hästar samt ett luftmotstånd på under 0.25 Cd-värde.

Bilen kommer vara fyrhjulsdriven och förutom 500 hästar kommer vridmometet att bli på ca 800 Nm vilket gör att bilen kommer klara av 0-100 km/h på 4,6 sekunder enligt Audi. En full laddning av bilen ska ta ca 50 minuter och ska bli möjligt med hjälp av induktionsteknik.

Bilen kommer inte ha några fysiska knappar invändigt förutom på ratten utan istället kommer den utrustas med två stora OLED-skärmar som ska sköta de mesta inne i bilen.

Men det är fortfarande långt kvar innan vi får se en produktionsfärdig E-tron Quattro då Audi säger att man tidigast 2018 är klar med bilen och redo att producera den.

New aerodynamic concept with moveable aerodynamic parts

Enligt rykten så är detta Audi Q6 och kommer att kosta från ca 750 000 kr och om detta nu stämmer eller inte återstår att se. 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *