Billigare Audi e-tron på gång

E-tron är Audis helt eldrivna modell men den har en saftig prislapp men som nu kommer bli lite billigare med mindre batteri och mindre motor.

Audi e-tron är ingen billig bil då den kostar från 885 000 kronor men detta vill Audi ändra på nu och väljer att släppa en billigare version av bilen med mindre batteri och en mindre motor.

Batteriet har minskat från 95 till 71 kWh vilket gör att även räckvidden kommer att minska rätt så drastiskt, det finns inga exakta siffror men i teorin så ska man ta sig ungefär 300 km på det nya mindre batteriet istället för 417 km.

Även elmotorerna har bantats ner och effekten minskar från 300 kW, 684 Nm till 230 kW 540 Nm vilket är en ganska stor skillnad.

Men fastän att batteriet och elmotorn bland annat har blivit mindre och svagare så kostar bilen fortfarande 700 000 kronor vilket är mycket pengar och enligt mig en dålig räckvidd för dom pengarna. Ska bli intressant och se om Audi lyckas banta ner e-tron ytterligare eller om vi helt enkelt får vänta på en billigare modell som är eldriven.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *