Biltest: Audi A6 Allroad -2016

Det finns nog inte särskilt många biltillverkare som inte har tagit fram en av sin mest sålda modeller och gjort om dom till en offroad-modell, A6 Allroad är en av dessa och detta är långt ifrån första generationen.

Jag personligen har haft lite svårt för dessa modeller då jag inte riktigt ser potential i det och är ett mellanting mellan en vanlig personbil och en SUV.

Men första intrycket när man sätter sig i A6 Allroad är att detta är till en början som vilken annan A6 som helst från Audi invändigt förutom några mindre detaljer som visar upp Allroad-modellen lite, men inte mycket mer än så. När man väl börjar köra så även där ingen större skillnad men man känner att komforten med hjälp av adaptiv luftfjädringen som är standard hos Allroad är betydligt bättre samt att bullernivån känns betydligt lägre i denna bil.

audi-a6-allroad-img01

Audi har valt att utrusta A6 Allroad med en grafisk bild av bilen i uppförs- eller nedförslut för att ha bättre koll och inte chansa när tekniken finns till för att hjälpa oss. Kör man t.ex i en brant nedförsbacke kan man ställa in att bilen ska hålla en jämn hastighet ner för att ha bättre kontroll, samma sak gäller upp fastän väglaget kan ställa till det.

När det kommer till utseendet utvändigt på A6 Allroad så känner man igen att det är en A6 men som är betydligt högre samt har lite mer plastdetaljer runt bland annat hjulhusen samt nedre delen i fronten.

audi-a6-allroad-img03

Men komforten är fortfarande det som Audi lyckas med väldigt bra även i denna modellen. Just A6-serien är den bilen som Audi verkligen lyckas få till en bra komfort med och då spelar det ingen roll om det är en RS6 eller en “vanlig” A6.

Tyvärr så hade bilen vi testade lite mekaniska problem vilket gjorde oss genast lite skeptiska med tanke på att bilen kostar från 550 700 kronor och då vill man helst inte att några som helst mekaniska delar ska vara ett problem, visst man kan åka in till Audi och åtgärda dessa men hur blir det egentligen med förtroendet för ens bil då?

audi-a6-allroad-img04

Audi A6 Allroad är minst lika snygg som vanliga A6 fast med lite mer plast och en lite högre prislapp.

Vi precis som många andra har svårt att se varför man skulle välja en A6 Allroad framför en A6 och skulle man nu välja att köra i träng med lite tuffare väglag så är det fortfarande en SUV som skulle rekommenderas där priset inte kommer skjuta iväg allt för mycket.

Modell Audi A6 Allroad – 2016
Motor/hk  V6 3.0 liter – 218 hästar
Nm  500
Maxhastighet  231 km/h (305 km/h som tillval)
Acceleration 0 – 100km/h  7.1 sek.
Förbrukning enl. tillverkare  5,5 l/100km
CO2-utsläpp  145 g
Skatt  3 084 kronor
Pris  Från 550 900 kr

audi-a6-allroad-img06 audi-a6-allroad-img02

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *