När man väljer en X-modell av BMW så är det oftast komfort och utrymme man är ute efter, men med X6 är det annorlunda då detta är en coupe-SUV vilket gör att bagageutrymmet är mer begränsat samt bakre sittplatserna.

Men det finns fortfarande något med BMW X6 som gör att den sticker ut och drar åt sig blickar varesig den är på vägen eller på parkeringen.

Vår bil som vi fick prova på har en turbomatad rak sex på 3.0 liter och ger ifrån sig 313 hästar och klarar överraskande nog av 0-100 km /h på endast 5.8 sekunder.

bmw-x6-9

När det kommer till just X6 så är det oftast inte farten och accelerationen vi är ute efter utan istället är det komforten samt körglädjen som ligger i fokus och detta är något som BMW lyckats med ännu en gång, men vi hade ett problem med bilen. Vi har kört flera bilar i samma klass, bland annat från Mercedes-benz men just X6 är en modell vi haft problem med att placera vid t.ex parkering och vi vet inte om det har med placering av hjulen att göra eller om det är mer en vanesak.

Under dem tio dagarna som vi hade bilen så hade vi svårt att få till en parkering fastän alla sensorer, kameror och teknik som ska hjälpa oss med detta.

bmw-x6-8

Som vi nämnt tidigare så finns det inte många bilar i denna klassen och den ända bilen som vi egentligen ser som en värdig ”konkurrent” är som sagt Mercedes-benz med GLE Coupé och det är där det svåra börjar.
Men fastän X6 kanske inte är den mest praktiska bilen så är det fortfarande en bil med enormt mycket körglädje och det är något speciellt att sätta sig i X6:an och få ta del av en kvalitetskänsla som BMW är lika duktig med varesig bilen kostar 300 000 kronor eller 800 000 kronor, men så fort prislappen ökar så får vi även ta del av detaljer som gör att helheten blir allt bättre.bmw-x6-5

Det många är oroliga över när det kommer till större bilar är förbrukningen, men BMW vet detta med motorer och efter många års forskning så har dem lyckats få ner förbrukningen även på bilar som väger över 2 ton som en X6.

BMW X6 är en bil med stil, fart, komfort, känd för detaljer och helt enkelt en bil man kommer älska både på vägen men även att titta på när den väl står parkerad, vi hittar inte mycket negativt med X6 förutom bagageutrymmet som är begränsat men även något som inte är hemligt utan som även andra SUV-Coupé modeller har problem med.

Modell BMW X6 -2016
Motor/hk  V6 3.0 liter – 313hk
Nm  630
Maxhastighet  240 km/h
Acceleration 0 – 100 km/h  5.8 s
Förbrukning enl. tillverkare  6,3  l/100 km
CO2-utsläpp  198 g
Skatt  3918 kronor
Pris  Från 648 500 kronor