Biltest: Mercedes GLE400 Coupé

Mercedes är duktiga med att ha många modeller men nyligen valde man att döpa om sina SUV:ar och GLE Coupé är en av nyheterna som vi bara var tvungna att prova på.

GLE Coupé är utan tvekan en bland dom större SUV:arna som erbjuds på den svenska marknaden och fastän man kan tro detta är något negativt så har Mercedes lyckats göra detta riktigt bra.

mb-gle400-img09-2

Att köra en SUV är oftast något som många förare är rädda för att ska vara svår körd, svårmanövrerad eller speciellt svåra att parkera.

Första intrycket vi fick när vi satte oss i GLE Coupé var att det kändes lyxigt och Mercedes har inte snålat med att hitta materialval som får det att kännas exklusivt och prisvärt. När vi startade upp bilen för att höra motorn som i vår bil satt en tre liters V6 bensinare och gjorde ett utmärkt jobb med sina 333 hästar och 480 Nm. Motorn fick bilen att gå riktigt bra med tanke på sin storlek och sin tjänstevikt på strax över två ton, 0-100 på endast 6.3 sekunder och vill man ha lite piggare motor finns V8:a att välja som eller utan AMG-modell.

mb-gle400-img05mb-gle400-img03

Som vanligt så har Mercedes en del överraskningar med sina bilar och fastän sin storlek och en motor i den storleken så lyckades vi få ner förbrukningen betydligt mer än vi hade väntat oss. Vid långkörning i jämn hastighet lyckades vi få ner förbrukningen med bilen utan mycket last till 7.4 liter / 100 km, enligt oss helt klart godkänt.

Vid blandad körning som är den vanligaste hos dom flesta så säger Mercedes 10.5 liter / 100 km och vi kan hålla med om dessa siffror.

Det tog inte lång tid innan man kom in i att hantera bilen i varken stadskörning eller på motorväg där Mercedes även i tidigare bilar varit duktiga med att få en känsla för bilen snabbt, så även med deras största bilar.

GLE Coupé är kanske inte allt för vänlig med sitt bagageutrymme som blir ganska begränsat med tanke på att detta ändå är en Coupé-modell vilket gör att bakre delen får andra linjer, men då är det ändå synd att klaga på detta då Mercedes faktiskt erbjuder en icke-Coupé om man är ute efter just bagageutrymmet.

mb-gle400-img06-2

GLE Coupé är en alldeles utmärkt bil där Mercedes gjort flera bra val såsom materialvalet inne i bilen men även tekniken som erbjuds för att både underlätta och höja körglädjen som kanske inte många andra tillverkare tänker på eller har möjligheten att jobba på.

Är man ute efter en SUV för att enkelt kunna packa eller dra nytta av bagaget så ska man nog tänka om då bilen är långt ifrån praktisk varken i bagaget eller i baksätet med tanke på att avståndet upp till taket är väldigt lågt.

Modell Mercedes GLE Coupé -2015
Motor/hk  V6 3.0 liter – 333 hästar
Nm  480
Maxhastighet  242 km/h
Acceleration 0 – 100km/h  6.3 sekunder
Förbrukning enl. tillverkare  10.5 l/100km
CO2-utsläpp  211 g
Skatt  2 296 kronor
Pris  Från 686 000 kronor
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *