Volkswagen Tiguan GTS är den sportigaste SUV:en man kan köpa av VW men finns känslan där för samma ändamål?

Volkswagen Tiguan kommer i flera olika utföranden och det kanske inte alltid är lätt att få en SUV i denna klassen att se sportig ut eller ens få till den sportiga känslan.

Volkswagens GTS-modeller av sina bilar är ingen nyhet dock är det en nyhet när det kommer till nya Tiguanen så märks det tydligt att VW har jobbat på flera sätt att ta fram så mycket som möjligt som ska ge Tiguan GTS en sportigare look men för att till den sportigare känslan handlar inte endast om utseende utan även om känslan och körglädjen.

VW Tiguan GTS går endast att få med 2.0 TDI 4Motion BiTurbo på 240 hästar med 500 Nm i vrid och visst känns det när man väl trycker på gasen och att GTS endast kan fås med denna motorn är enligt oss ett plus då vi vill ha lite krut under huven fastän det är en Tiguan. Dock ska man inte förvänta sig något sportigare avgassystem utan här är det mer eller mindre standard som gäller och lite tråkigt, vi hade gärna sett något sportigare fastän det är en SUV.

Känslan för sport väl inne i kupen är inte stor, vi har lite sportigare stolar, andra materialval men det är i stort sett det, annars är det som vilken Tiguan som helst som helst, ärliga talat så har vi en enkel interiör men väldigt tråkig sådan, en interiör som vi har sett hos VW i flera år och vi gärna vill se ett lyft på väldigt snart.

Men det finns fortfarande något som gör att vi har fastnat för nya Tiguanen och det spelar ärligt talat ingen roll om det är med GTS-paket eller utan, bilen har fått sig ett rejält lyft om man jämför med föregångaren och körglädjen finns där precis som hos några av Volkswagens andra storsäljare.

VW Tiguan GTS är perfekt bil för den som vill ha en SUV men även lite krut under huven samtidigt fullutrustad med den senaste tekniken med fokus på säkerhet som har blivit lite av Volkswagens grej senaste tiden.

Men frågan som vi vet många ställer sig då är om VW Tiguan GTS är värd sin relativt höga prislapp?

Skulle faktiskt säga att Ja det är den, man får helt klart mycket bil för pengarna och när det gäller kvalitén så märks det tydligt att VW har jobbat hårt med att inte bara ge en bra kvalitetskänsla utan även faktiskt ge bra kvalitet också.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *