BMW gör om M3 och M4 ännu en gång

BMW meddelar att deras toppmodeller M3 och M4 kommer att få sig en överraskning som ska göra dom både snabbare och snålare, men även lite tystare kanske.

BMW har investerat stor mängd pengar på att utveckla laddhybrider och i8 som finns idag är en populär men extremt dyr bil med just denna möjligheten.

Nu vill BMW ta detta med laddhybrider ett steg längre och utrusta nästa generation M3 och M4 med just laddhybrid som inte bara kommer sänka förbrukningen men även öka prestandan som är lite av målet med M-modellerna.

När BMW valde att M3 skulle få en turbomotor var det många entusiaster som var tveksamma och frågan är vad som kommer hända nu när laddhybriden kommer in i bilden.

Målet som BMW har är att nästa M3 och M4 ska ha en rak sexa på 3.0 liter som ska ge 100 Nm mer än idag samt att BMW jobbar på att lyckas få 0-100 till under fyra sekunder., hur mycket hybridsystemet kommer tillföra med är o dagsläget oklart. Det man vet är att man kommer använda sig av kers-system som idag används inom F1-världen för att ta vara på bromskraftenergin.

Ett problem som man känner till redan nu är att tjänstevikten kommer öka eftersom batterierna kommer lägga på några hundra kilo extra som även medför till att accelerationen kan påverkas men om elmotorn kompenserar detta eller inte återstår att se.

Vi får se vad resultatet blir när väl en ny M3 och M4 presenteras med laddhybrid men just nu finns det väldigt många frågetecken.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *