BMW presenterar M2

BMW fortsätter att släppa bilar i M-serien och denna gången är det en mindre bil med lite mer krut under huven som får visa sig, BMW M2.

Under huven hittar vi även denna gången en rak sexa på 3.0 liter som ska ge ifrån sig 370 hästar och ett vrid på 465 Nm. M2 kommer med en overboost-funktion som gör att vridet ökar till 500 Nm en kort stund, bra läge vid start kanske eller omkörningar.

Växlingen i bilen har man två alternativ att välja på, antingen en sexväxlad manuell låda eller sjustegad dubbelkopplad automatlåda där skillnaderna är 0-100km/h som den manuella lådan klarar på 4.5 sekunder och automat på 4.3 sekunder.

BMW som vanligt brukar förse dessa bilar med nya funktioner och så även denna gången med nått dom kallar för “Smokey Burnout” som gör det lättare att bränna lite gummi när man står stil då all kraft skickas till bakhjulen (självklart bakhjulsdriven) utan att behöva göra bort sig om man har åskådare.

Vad vore en bil i M-serien om inte chassit blivit bättre och så även denna gången med bland annat elektronisk servostyrning samt en aktiv M-diff som håller koll på baken av bilen när man pressar bilen de lilla extra. Även bromsarna har uppgraderats samt större däck som nu kommer med 245/35-19 fram och 265/35-19 bak.

Invändigt på bilen känner vi igen oss förutom att vi nu hittar M-loggor samt sportstolar som vi tycker BMW kunder gjort lite bättre då till utseendet i alla fall.

BMW M2 kommer att börja säljas till våren 2016 och priset börjar på 56 700 euro då.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *