Citroën C5 X

Citroën presenterar helt nya C5 X

Citroën har lyckats ta fram en modell som är rätt svår att placera i en klass, kanske en klass för sig denna gången, C5 X imponerar med sin design.

Citroën C5 X är en bil som helst klart sticker ut, Citroën själva har sagt att C5 X är en “unique combination of the elegance of a saloon, the dynamism of a station wagon and the elevated stance of an SUV”. Kort och gott så är det en kombi, men den är lite högre som en SUV samtidigt som den har crossover funktionerna.

Tre bilar i ett mer eller mindre, men Citroën har helt klart lyckats få till designen på C5 X. Detta blir deras flaggskeppsmodell med bland annat aktiva dämpare samt att stolarna i bilen är helt nya med fokus på komfort för längre körningar. Teknik är självklart också i fokus där vi hittar en förbättrad head-up-display än tidigare samt att vi har en stor skärm där allting styrs.

Citroën har som mål att börja sälja C5 X nån gång under andra halvan av 2021 och som det ser ut nu kommer det endast finnas bensin och plugin-hybrid, alltså ingen diesel. Några priser har i nuläget inte avslöjats.

Citroën C5 X Citroën C5 X Citroën C5 X Citroën C5 X Citroën C5 X Citroën C5 X

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *